Ini Adalah Apa Yang Dikata.... Kejadian Yang Sebenarnya??? Hanya Tuhan Yang Tahu... Saya Ada Seorang Rakan Guru, Adeh! Walaupun Dah Bertugas Sebagai Guru Dalam Tempoh Yang Lama, Tapi Bila Dilihat Prestasi Kerja Sebenar Banyak Pembohongan Berlaku.... Entahla Apa Niat Sebenar Dia Jadi Cikgu/Guru..... Semangat Untuk Bersaing dgn Rakan Sekerja Ada, Tapi Apa Yang diLihat Adalah Persaingan Yang Tak Sihat.... Selalu Berbuat Sesuatu DiDepan Lain DiBelakang LAin ARRGGHHHH!!!! Asyik Nak Jatuhkan Orang Lain Jak.... Bila Mengajar Hanya Sekadar Ala Kadar (Berkat Ka?) Gaji Mau Tapi Mengajar Sambil LEwa.... Hmmmm.... Jika 'DIA' terbaca BLOG ini Sedarkan lah Dia YA ALLAH! Aku Sayang Padanya Sebagai Rakan Guru Yang Dihormati.....
Munafik

Dari segi bahasa: Orang yang menyembunyikan perkara/maksud sebenar.
Dari segi Syarak: Seseorang yang tidak menzahirkan kekufuran dengan cara menyembunyikannya didalam hati.

Orang munafik bersifat Talam 2 Muka dengan berpura-pura mengikut segala ajaran Islam dan mengaku mereka orang Islam tetapi didalam hatinya tidak dapat menerima ajaran suci ini sepenuhnya.

Tanda Seseorang itu Menjadi Munafik:

1. Iman Tidak Tetap dan Tidak Teguh
2. Tindak-tanduk Yang Sentiasa Berubah
3. Tidak Tetap Kata
4. Sentiasa mengharapkan Kebaikannya Dibalas
5. Jiwanya Tidak Tenteram
6. Menjadikan Dunia Sebagai Matlamat Hidup

"Bayangkanlah betapa hinanya jika tergolong dalam golongan munafik ini, kerana segalanya penuh dengan kepura-puraan. Lagi pula, balasan di akhirat amat berat."

Allah berfirman yang bermaksud: " Sesungguhnya orang yang munafik itu akan ditempatkan pada tingkatan yang paling bawah sekali dalam Neraka...." ( Surah Al-Nisa':145)

Allahua'lam...